febrer18

SEMINARI D’ART RUPESTRE I EXPERIMENTACIÓ

Seminari d art rupestre b largeBarcelona, del 4 al 6 de març de 2020
Lloc: Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona. Passeig de Santa Madrona, 39-41.
En el marc de l’exposició “Art Primer. Artistes de la Prehistòria” el Museu d’Arqueologia de Catalunya programa un seminari sobre art prehistòric i experimentació adreçat a estudiants, investigadors i públic interessat.

febrer10

Etnoarqueologia de la Ceràmica

Jaume García Rosselló ha impartit una classe sobre les diferents propostes en l'estudi de la ceràmica des de l'etnoarqueologia. A partir de les serves recerques a la vall central Xilena, l'oasi de Siwa o la conca del Riu Volta a Ghana, ha reflexionat sobre les  orientacions dels estudis etnoarqueològics actuals: l'etnoarqueologia com a experimentació, l'etnparqueologia com a història i l'etnoarqueologia com a etnografia.

Gen30

Human settlement and Paleoecology of South Africa during MSA

Michael Toffolo, Junior Research Chair a la Bordeaux Montaigne Univ, impartirà la conferència el dimecres Dia 5 a les 12 ha l'aula 209 a la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (c / Montalegre 5): "Human settlement and paleoecology of South Africa during MSA ". Oberta a tots els assistents

febrer13

Pràctica de pigments blaus

En l’assignatura d’Anàlisi de materials, la professora Àfrica Pitarch ha dirigit una pràctica de microscopia per a la identificació de pigments blaus mitjançant l’observació de cristalls.

febrer05

S'INICIA EL CURS PRÀCTIC A zooarqueologia

Avui han començat les pràctiques de zooarqueologia del màster, dins de l'assignatura de Bioarqueologia. Jordi Nadal imparteix la primera sessió sobre taxonomia i determinació dels ossos de mamífers.

Gen28

Arqueologia experimental en el jacimient de l'Esquerda

El passat 25 de gener, els alumnes de màster han realitzat una visita al jaciment de l’Esquerda (Roda de Ter) en l'assignatura d'Etnoarqueologia i Arqueologia Experimental. Hem realitzat una activitat de forja i s'ha discutit sobre les diferents experiències d'arqueologia experimental que des de fa anys, fa l'equip de l'Esquerda.
Volem agraïr a Maria Ocaña, a Albert Pratdesaba, a Oriol Amblàs e Imma Ollich, la seva rebuda i dedicació durant la visita.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>