MASTER 2020 05 03 002 El Màster d’Estudis Avançats en Arqueologia posa al servei de l’estudiant la possibilitat de realitzar pràctiques extra curriculars en empreses privades d’arqueologia i entitats públiques de gestió patrimonial.

Aquestes pràctiques es podran fer entre el mes de Novembre de 2020 i Juliol de 2021 i es poden realitzar durant el període de la impartició de les classes, o un cop finalitzades aquestes.

Aquestes pràctiques són preferents per als alumnes que han cursat lespecialitat de GIS.

ATICS, S.L. (Mataró)

L’empresa Atics s.l. té com a tasca fonamental la realització d’intervencions arqueològiques i paleontològiques, tant durgència promogudes pel Servei d’Arqueologia de la Generalitat, les preventives, subsidiàries d’obres de construcció i reforma i finalment, les programades, motivades per un projecte de recerca.

Tasques a realitzar:

Tractament de dades cartogràfiques. Digitalització de les estructures arqueològiques que es detecten en els jaciments, realitzant plantes i seccions a diverses escales i la seva situació en l’espai mitjançant un Sistema d’Informació Geogràfica (GIS) propi de l’empresa Atics, s.l. Sobreposició de cartografia antiga georeferenciada sobre l’actual, i la seva relació amb temes de toponímia i de corbes de nivell.

 

Estudi de dades alfanumèriques relacionades en bases de dades i Gis. Sistematització de conceptes històrics i arqueològics a partir dels resultats obtinguts en les intervencions arqueològiques.

També es treballa en l'additament de dades en inventaris de jaciments arqueològics que formen part d’un terme municipal o d’un espai concret o bé inventaris d’elements arqueològics provinents de l’arqueologia urbana, com per exemple el cas de la ciutat de Barcelona.

2/11/2020-23/07/2021

250 hores

La sol·licitud, un cop estigui oberta la convocatòria, es realitzarà a través de la plataforma GIPE-UB.

Consultes a: Santiago Riera Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.