Nov08

Aplicació de tècniques de micromostreig de sediments extrets de rugositats d'objectes lítics en condicions de laboratori

22 d'octubre de 2019. En el marc de l'assignatura Methods and Theory of the Arcaheological Sciences, s'han aplicat tècniques de micromostreig de sediments extrets de rugositats d'objectes lítics en condicions de laboratori. Aquest mostreig permet obtenir sediments microcontextualizats per al posterior estudi de residus i partícules biològiques. Ens hem introduït en l'ús d'instrumental de laboratori amb seguretat.

Oct04

Conferència de la Dra Elisabetta Boaretto: "Radiocarbon in ethnographic environment: "What can we learn about the past”

En el marc de les activitats que organitza el Màster d’Estudis Avançats en Arqueologia durant el curs 2019-2020,  la Dra Elisabetta Boaretto impartirà la conferència "Radiocarbon in ethnographic environment: What can we learn about the past”

La Dra Elisabetta Boaretto és directora del Kimmel Center for Archaeological Science del Weizmann Institute of Science (Israel) i del D-REAMS accelerator mass spectrometry laboratory for radiocarbon dating.

Dia 14 d’octubre, de 18h a 19h15 a l’aula 209 de la Facultat de Geografia i Història (C/Montalegre 6)

Jul30

Darreres pre-inscripcions per al curs 2019-2020 en el mes de setembre

A inicis del mes de setembre, s'obrirà el darrer  termini de pre-matrícula per a les places reservades per la darrera convocatòria de setembre. Per realitzar la preinscripció, cal adjuntar el Currículum Vitae, l’expedient acadèmic i una carta de motivació. S’ha de determinar l’itinerari d’especialització d’entre els tres que proposa el màster: Paleoambient i Bioarqueologia, Materials arqueològics i Tècniques SIG. La comissió acadèmica determinarà les sol·licituds acceptades en el màster en funció de l'expedient i la motivació del sol·licitant. En els propers mesos, la comissió realitzarà una tutoria personal o via Skype amb l'alumne seleccionat i es procedirà a la seva definitiva matriculació.

 

Oct08

Practical archaeometry course

Did a class on ceramic sampling yesterday @MasterArqueoUB.They didn't enjoyed smashing a pot as I tought but I hope they got that is the most crucial part of any assemblage analysis. It doesn't exist really a protocol for it as you change it according to cases. Practical sampling at the course "Theory and Methods of the Archaeological Sciences" with Roberta Mentesana and Àfrica Pitarch.

Set06

El Professor Peter Day obre el curs 2019-2020 del màster d’Estudis Avançats en Arqueologia

El proper dia 25 de setembre, iniciem el curs 2019-2020 del màster d'estudis avançats en arqueologia de la UB  amb la classe inaugural impartida pel Professor Peter Day, catedràtic de la University of Sheffield, i especialista en arqueometria de ceràmiques, amb la conferència: Potters on the move: mobility and technological practice from Mycenaean Lemnos to twentieth century Lesvos

L’acte s’iniciarà a les 16h30 a la Sala de Juntes de la Facultat de Geografia i Història (C/Montalegre 6) amb la benvinguda del Degà Dr. Ricardo Piqueras i el Cap del Departament Dr. Carles Santacana. A les 18h, s’oferirà una copa de benvinguda als alumnes del màster.

Jul23

Convocatòria pràctiques servei d’arqueologia i paleontologia

EI Departament de Cultura ofereix 2 beques d'estada en pràctiques externes extracurriculars per als estudiants  de la Universitat de Barcelona que actualment estiguin cursant el Grau d’Arqueologia, el Màster d’Estudis Avançats en Arqueologia o el Màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia, en aquests dos casos procedents del Grau d’Arqueologia. Aquestes beques seran per realitzar pràctiques als Serveis Territorials de Cultura i al Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya.

[12 3 4  >>