Set21

CONFERÈNCIA INAUGURAL 2023-2024

"Rocas, Agua y Luz. Nuevas Lecturas de los paisajes Monumentales Prehistòricos del Sur de España (IV-III Milenios ANE)"  a càrrec del Dr. Leonardo García Sanjuán. Director de l'Equip ATLAS Territorios y Paisajes de la Prehistòria Reciente de Andalucía. Departamento de Prehistoria y Arqueología de la Universidad de Sevilla.

Jul05

Treballs Finals (TFM) del Màster d'Estudis Avançats en Arqueologia de la UB de la convocatòria de juny 2023

Els dies 27, 28, 30 de juny i 5 de juliol s'han celebrat les defenses públiques dels set Treballs Finals (TFM) del Màster d'Estudis Avançats en Arqueologia de la UB de la convocatòria de juny 2023.

Mar22

Pràctica del Màster d’Estudis Avançats en Arqueologia a la Facultat de Química de la UB

El passat 15 de març 2023, les alumnes de l'assignatura 'Anàlisi de Materials Ceràmics, Metal·lúrgics i Altres Materials Arqueològics' del Màster d’Estudis Avançats en Arqueologia van fer una pràctica a la Facultat de Química de la UB.

L’objectiu era fabricar diferents vidres a partir de matèries primeres provinents del reciclatge, que van ser barrejades amb diversos additius (carbonat de sodi, fluorur de sodi i òxids metàl·lics de coure, cobalt i ferro) i escalfats a 1200ºC.

Les alumnes van poder avaluar els canvis en la viscositat del material, la resistència al xoc tèrmic i les diferències de coloració dels vidres fabricats.

Finalment, van realitzar un exercici per determinar la composició química de diversos vidres examinant dades composicionals obtingudes per Fluorescència de raigs X (FRX).

 

Set08

TREBALLS FINALS (TFM) DEL MÀSTER D'ESTUDIS AVANÇATS EN ARQUEOLOGIA DE LA UB DE LA CONVOCATÒRIA DE SETEMBRE 2023

Els alumnes del Màster d'Estudis Avançats en Arqueologia, Andrea Sanz, Jordi Orriols, Natalia González, Juan Carlos Beltrán y Gerard Terrón, defensaran el TFM entre els dies 13 i 20 de setembre.

Abr26

77è CURS D’ARQUEOLOGIA D’EMPÚRIES (del 2 al 22 de juliol de 2023)

Prehist2023 04 26 002El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries organitza la 77ª edició del Curs d’Arqueologia d’Empúries que aquest any tindrà lloc entre el diumenge 2 i el dissabte 22 de juliol de 2023.

El curs té un límit de 26 places. És per aquest motiu que les universitats únicament podran proposar un sol candidat per a la selecció final entre totes les sol·licituds rebudes. El fet de proposar un candidat no implica que aquest hi pugui participar, ja que si hi ha més candidats que places es procedirà a la selecció dels alumnes per part de l’equip tècnic del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries.

Aspectes del curs: Temàtica: “Emporion, Emporiae, Empúries: diacronia de les seves àrees portuàries”.

 

Mar08

Vols conèixer el Màster d’Estudis Avançats en Arqueologia de la UB?

logo MA fons vermell iconÚnic en oferir una formació integral avançada en ciències analítiques, SIG i tecnologies digitals aplicades a l’Arqueologia i la Prehistòria, i enfocada tant a la recerca acadèmica com a la pràctica professional

Et convidem a la Sessió Informativa presencial i online el dimecres 22 de març a 14h.

[12 3 4 5  >>