Gen10

Classe pràctica a l'Aula d'Informàtica sobre Morfometria Geomètrica

Aquesta tarda, la Dra. Carme Rissech, de la Facultat de Bilogia, i el Dr. Lluís Lloveras, professor del nostre Departament, han realitzat una una classe pràctica a l'Aula d'Informàtica sobre Morfometria Geomètrica, una de les tècniques d'anàlisi de restes arqueològiques que més projecció té en la recerca actual. La sessió s'ha realitzat en el marc de l’assignatura “Anàlisis quantitatives, gestió i interpretació de dades en arqueologia", coordinada per Jaume Buxeda i Àfrica Pitarch.

Des16

Publicar sent estudiant

El passat divendres 13 de desembre, el professor Gonzalo Ruiz-Zapatero de la Universidad Complutense de Madrid va fer una classe magistral sobre la temàtica "Investigar y publicar en Arqueología siendo estudiante: mapeando estrategias exitosas". Al llarg de la sessió, Gonzalo Ruiz-Zapatero va compartir amb els estudiants de màster, les millors estratègies per construir-se un currículum competitiu a mida. La classe s'impartí en el marc de l'assignatura "Disseny de la recerca avançada".

Nov21

Pràctiques d'embalatge per a peces arqueològiques delicades

La professora Mónica López Prat, del Departament d'Arts i Conservació-Restauració, realitza amb els alumnes de màster, pràctiques d'embalatge per a peces arqueològiques delicades, en el marc de l'assignatura de Diagnosi i Conservació. Aquest mètode assegura l'adient conservació de les peces arqueològiques.

Gen09

La gestió de dades arqueològiques urbanes al Servei d'Arqueologia de Barcelona

En al marc de l'assignatura "Anàlisis quantitatives, gestió i interpretació de dades en arqueologia", coordinada per Jaume Buxeda i Àfrica Pitarch, avui 8 de gener hem tingut el plaer de comptar amb la participació de la Carme Miró Alaix, Responsable del Pla Barcino de l'Ajuntament de Barcelona, que ens ha parlat sobre la gestió de dades arqueològiques urbanes al Servei d'Arqueologia de Barcelona.

Des02

Classe teòric-pràctica de "Conservación preventiva de yacimientos arqueológicos"

En el marc de l'assignatura Diagnosi i Conservació del Màster d'Estudis Avançats en Arqueologia, el Dr. Fernando Carrera va impartir la classe teoricopràctica de "Conservació preventiva de jaciments arqueològics". Fernando Carrera és professor de l'Escola Superior de Conservació de Béns Culturals de Galícia i a ell li agraïm la seva col·laboració en el màster.

Nov20

Investigar y publicar en Arqueología siendo estudiante: mapeando estrategias exitosas

El viernes 13 de diciembre de 16 a 18 horas en el contexto del Master d'Arqueologia, el profesor Gonzalo Ruiz-Zapatero de la Universidad Complutense de Madrid impartirá en las Sales de Juntes de la Facultat (entrada por C/Ramalleres) una charla titulada:

"Investigar y publicar en Arqueología siendo estudiante: mapeando estrategias exitosas".

[12 3 4 5  >>