Abr11

Free online course for undergraduate archaeology students - Paleoradiography - Part of a research project for a teaching qualification

curs2021 001I would like to make you aware of a free online course I have created for undergraduate archaeology students concerning the use of radiography in archaeology - paleoradiography. 

Mar02

Dissenyem plegats el teu futur en l'arqueologia

masters 2021 2022Ja s'ha obert el termini de preinscripció al Màster d'Estudis Avançats en Arqueologia per al curs 2020-2021 de la Universitat de Barcelona.

Primer període: del 10 de febrer al 18 d'abril de 2021 /  Segon període: del 20 d'abril al 21 de juny de 2021

febrer11

Aquest curs 2020-2021, iniciem el programa de pràctiques extracurriculars del màster amb 6 alumnes inscrits

Master2021 02 11 005Estudiants del Màster d'Estudis avançats en Arqueologia inicien per primer any, el nou programa de pràctiques extracurriculars del màster, per a preparar-se per al seu futur professional i investigador. En  Guillem treballa a la seu de l'empresa d'Arqueologia d'Àtics s.l. supervisat per l'Esther Medina, en l'inventari de materials d'un jaciment gironí dels segles III-I ane i la Cristina, prepara material referencial de grànuls de midó a l'Institut Milà i Fontanals (CSIC), sota la supervisió de Juanjo García-Granero.

Abr09

75è CURS D’ARQUEOLOGIA D’EMPÚRIES (del 4 al 24 de juliol de 2021)

El Museu d’Arqueologia de Catalunya té la voluntat d’organitzar la 75ª edició del Curs d’Arqueologia d’Empúries, que aquest any es preveu celebrar entre el diumenge 4 de
juliol i el dissabte 24 de juliol de 2021.

febrer19

Els i les estudiants del Màster d'Estudis avançats en Arqueologia continuen amb la formació pràctica, ara ha estat el torn dels pigments, tant importants en Arqueologia.

El Máster de Estudios avanzados en Arqueología, continua con sus contenidos prácticos. En el seminario dedicado al estudio de las materias colorantes, en el marco de la asignatura ‘Análisis de Materiales Cerámicos, Metalúrgicos y Otros Materiales Arqueológicos’ impartido por la profesora Dra. Àfrica Pitarch se llevó a cabo una primera parte teórica de presentación de los compuestos más empleados a lo largo de la historia -sus características físico-químicas, procesos de producción y usos-, y una segunda parte, práctica, donde se realizó la observación de algunos de los pigmentos azules más importantes. 

febrer10

Pràctica a la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona en relació amb la unitat didàctica 'El vidre antic'.

El passat divendres 5 de febrer els alumnes del Màster d'Estudis Avançats en Arqueologia que cursen l'assignatura 'Anàlisi de Materials Ceràmics, Metal·lúrgics i Altres Materials Arqueològics' van realitzar una pràctica a la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona en relació amb la unitat didàctica 'El vidre antic'.

[12 3 4 5  >>