Maig09

Seminari: "Micromorfología del fuego antrópico"

El dia 21 d’abril de 2022 va impartir un seminari la Dra. Carolina Mallol de la Universidad de La Laguna titulat Micromorfología del fuego antrópico emmarcat dins de les activitats de l’assignatura de Geoarqueologia i micromorfologia de sòls en Arqueologia que coordina la Dra. M. Mercè Bergadà de la Universitat de Barcelona.  

Abr22

76è CURS D’ARQUEOLOGIA

(del 3 al 23 de juliol de 2022) / MUSEU D’ARQUEOLOGIA DE CATALUYA

Aspectes del curs: “Emporion, Emporiae, Empúries: diacronia de les seves àrees portuàries”.
El curs s’articularà en sessions pràctiques (excavació del sector nord del nucli grec, documentació i registre del material arqueològic, classificació i inventari, etc.), que tindran lloc als matins i teòriques, a la tarda, relacionades amb el tema del curs, així com a visites al conjunt arqueològic d’Empúries.

Abr07

'Anàlisi de Ceràmiques, Metalls i Altres Materials Arqueològics'

El dimarts 29 de març, els estudiants de l’assignatura 'Anàlisi de Ceràmiques, Metalls i Altres Materials Arqueològics' van tornar a la Facultat de Química de la UB per realitzar una pràctica sobre metal·lografia de diversos metalls, que van processar prèviament (tall, embotició, desbastament, poliment i atac). A través de l’observació de les mostres processades utilitzant el microscopi òptic de llum reflectida o metal·logràfic.

Abr27

Obert el segon període de preinscripció al Màster d'Estudis Avançats en Arqueologia de la UB fins el 21 de juny 2022

FLqScrtXMAAhoswÉs l'únic Màster que ofereix una formació especialitzada en ciències analítiques de materials inorgànics, restes orgàniques, en SIG i tecnologies digitals aplicades a l’Arqueologia i la Prehistòria, i enfocada tant a la recerca acadèmica com a la pràctica professional.'

https://www.ub.edu/portal/web/geografia-historia/masters-universitaris/-/ensenyament/detallEnsenyament/5930981/4

 

Abr07

'Geoarqueologia i micromorfologia de sòls a Arqueologia'

El passat divendres 1 d'abril, els alumnes de l'assignatura 'Geoarqueologia i micromorfologia de sòls a Arqueologia' van fer una pràctica de mostra de sediments arqueològics per estudiar-los micromorfològicament. L'activitat es va realitzar al Camp de Pràctiques Arqueològiques situat a la Facultat de Geografia i Història de la UB.

Abr07

'Anàlisi de Ceràmiques, Metalls i Altres Materials Arqueològics'

El passat dilluns 28 de març, els estudiants de l’assignatura 'Anàlisi de Ceràmiques, Metalls i Altres Materials Arqueològics' van realitzar una pràctica a la Facultat de Química de la UB sobre tractaments tèrmics de metalls. Específicament, van realitzar diversos tractaments tèrmics (normalitzat, tremp i recuita) sobre provetes de diferent composició (coure i diversos aliatges d’acer amb diferents continguts en carboni), amb l’objectiu de comprovar l’efecte de la composició i dels tractaments tèrmics en la duresa del metall.

<<  1 [23 4 5 6  >>