Abr07

'Anàlisi de Ceràmiques, Metalls i Altres Materials Arqueològics'

El dimarts 29 de març, els estudiants de l’assignatura 'Anàlisi de Ceràmiques, Metalls i Altres Materials Arqueològics' van tornar a la Facultat de Química de la UB per realitzar una pràctica sobre metal·lografia de diversos metalls, que van processar prèviament (tall, embotició, desbastament, poliment i atac). A través de l’observació de les mostres processades utilitzant el microscopi òptic de llum reflectida o metal·logràfic.

Mar25

CONVOCATÒRIA PRÀCTIQUES SERVEI D’ARQUEOLOGIA I PALEONTOLOGIA

EI Departament de Cultura ofereix 3 beques d'estada en pràctiques externes extracurriculars per als estudiants de la Universitat de Barcelona que actualment estiguin matriculats en el Grau d’Arqueologia i hagin superat el 50% del crèdits i en el Màster d’Estudis Avançats en Arqueologia. Una de les beques serà per realitzar pràctiques als Serveis Territorials de Cultura (a l’edifici de la Filmoteca, el Raval) i les altres dos, al Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya (Palau Moja).

Mar11

¿Vols conèixer el Màster en Estudis Avançats en Arqueologia de la UB?

Et convidem a la Sessió Informativa presencial i online el dijous 24 de març a 16h.

Únic en oferir una formació integral avançada en ciències analítiques, SIG i tecnologies digitals aplicades a l’Arqueologia i la Prehistòria, i enfocada tant a la recerca acadèmica com a la pràctica professional.

Abr07

'Anàlisi de Ceràmiques, Metalls i Altres Materials Arqueològics'

El passat dilluns 28 de març, els estudiants de l’assignatura 'Anàlisi de Ceràmiques, Metalls i Altres Materials Arqueològics' van realitzar una pràctica a la Facultat de Química de la UB sobre tractaments tèrmics de metalls. Específicament, van realitzar diversos tractaments tèrmics (normalitzat, tremp i recuita) sobre provetes de diferent composició (coure i diversos aliatges d’acer amb diferents continguts en carboni), amb l’objectiu de comprovar l’efecte de la composició i dels tractaments tèrmics en la duresa del metall.

Mar25

Pràctica d'elaboració de diversos vidres a la Facultat de Química de la UB

Un any més, els estudiants de l'assignatura 'Anàlisi de Materials Ceràmics, Metal·lúrgics i Altres Materials Arqueològics' han realitzat una pràctica sobre 'vidre' a la Facultat de Química de la UB.

 

Mar02

Seminario: Genero y ritualidad en el yacimiento de Casas del Turuñuelo: una perspectiva arqueológica

 Esther Rodríguez (CSIC, Instituto de Arqueología Mérida)

18 de març 11-12.30 hores / Sala Jane Addams Facultat de Geografia i Història / Universitat de Barcelona

Casas del TURUÑUELO | Construyendo Tarteso

<<  1 [23 4 5 6  >>