febrer25

Extracció de grans de midó en càlcul dentari d'ovelles i cabres

En el marc de l'assignatura de Bioarqueologia del màster, hem realitzat una pràctica d'extracció de grans de midó en el càlcul dentari de peces dentals actuals de cabres i ovelles, de cranis procedents de la col.lecció de referència del SERP-UB. L'objectiu és determinar la dieta alimentària d'aquests individus.

febrer18

SEMINARI D’ART RUPESTRE I EXPERIMENTACIÓ

Seminari d art rupestre b largeBarcelona, del 4 al 6 de març de 2020
Lloc: Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona. Passeig de Santa Madrona, 39-41.
En el marc de l’exposició “Art Primer. Artistes de la Prehistòria” el Museu d’Arqueologia de Catalunya programa un seminari sobre art prehistòric i experimentació adreçat a estudiants, investigadors i públic interessat.

febrer10

Etnoarqueologia de la Ceràmica

Jaume García Rosselló ha impartit una classe sobre les diferents propostes en l'estudi de la ceràmica des de l'etnoarqueologia. A partir de les serves recerques a la vall central Xilena, l'oasi de Siwa o la conca del Riu Volta a Ghana, ha reflexionat sobre les  orientacions dels estudis etnoarqueològics actuals: l'etnoarqueologia com a experimentació, l'etnparqueologia com a història i l'etnoarqueologia com a etnografia.

febrer24

Llorenç Picornell exposa el cas d'estudi etnoarqueològic a Guinea Equatorial

En la assignatura Etnoarqueologia i Arqueologia Experimental, Llorenç Picornell, investigador de la Universitat de les Illes Balears, ha realitzat un recorregut introductori per la història de l'etnoarqueologia, els diferents àmbits que ha treballat, els camps d'aplicació, els plantejaments teòrics i metodològics i els debats actuals de la disciplina. Comentà el seu treball de camp a la Guinea Equatorial, centrat en l'estudi de les relacions entre les societats humanes i els boscos, especialment en l'ús de la fusta com a recurs energètic en àmbits domèstics.

febrer13

Pràctica de pigments blaus

En l’assignatura d’Anàlisi de materials, la professora Àfrica Pitarch ha dirigit una pràctica de microscopia per a la identificació de pigments blaus mitjançant l’observació de cristalls.

febrer05

S'INICIA EL CURS PRÀCTIC A zooarqueologia

Avui han començat les pràctiques de zooarqueologia del màster, dins de l'assignatura de Bioarqueologia. Jordi Nadal imparteix la primera sessió sobre taxonomia i determinació dels ossos de mamífers.

<<  1 [23 4 5 6  >>