Gen17

Mòlta de cereals a la UB

En el marc de l'assignatura d'Etnoarqueologia i Arqueologia Experimental, la Dra. Natàlia Alonso realitzà amb l'alumnat una classe pràctica de mòlta de cereals amb tècniques tradicionals. Es varen moldre diversos tipus de cerals amb diferents tècniques.

Gen12

Visita als camps d'arqueologia experimental de l'Esquerda

Alumnes del màster d'Estudis Avanzats en Arqueologia de la UB realitzen una visita al jacimient ibèric i medieval de l'Esquerda en Roda de Ter per a observar i analitzar els camps agrícoles experimentals i realitzar experimentació arqueològica en forns metal.lúrgics. Aquesta sortida és una de las diverses pràctiques de l'assignatura de Etnoarqueologia i Arqueologia Experimental que imparteix la Dra. Alessandra Pecci.

Nov05

Pràctiques d'embalatge d'objectes arqueològics

En l'assignatura de Diagnosi i Conservació arqueològiques, impartida per les Dres. Mónica López i Margarita Alcobé, es realitzaren pràcticas d'embalatge d'objectes arqueològics per la seu emmagatzematge i/o transport. Les pràctiques es realitzaren en el Laboratori d'Arqueologia.

Gen15

Experimentació de marques de tall en aus

En el marc de les assignatures d'Etnoarqueologia i Arqueologia Experimental i Bioarquueologia, es dugué a terme un experiment sobre les marques de tall en ossos d'aus, fetes amb eines lítiques. Es proposa plantejar un exercici d'arqueologia experimental i alhora, detectar les evidències de processament d'aus per a l'extracció de carn i plomes.

L'alumnat demostrà una certa habilitat en el descanament.

Des10

Conferència d'apertura del curs 2018-2019 del màster d'Estudis Avançats en Arqueologia

El Dr. Alfredo González-Ruibal, investigador del CSIC-Instituto de Ciencias del Patrimonio, inaugurà el passat 10/12, el curs 2018-2019 del màster d'Estudis Avançats en Arqueologia smb la impartició de la conferència “Del campo de batalla al campo de concentración: Arqueología de la Guerra Civil española”. En ella, expusà les darreres investigacions sobre arqueologia del conflicto de la Guerra Civil.

Oct18

Modelatge de ceràmica

La Dra. Roberta Mentesana practica amb els alumnes del màster, el gest i les tècniques de prodcucció ceràmica. L'exercici pràctic consistí en l'elaboració d'un recipient ceràmic amb diverses tècniques i desengreixants ceràmics.La pràctica es realitza en l'assiganatura Methods and Theory of the Arcaheological Sciences.

<<  10 11 12 13 14 [1516  >>