Abr12

Pràctiques de l'assignatura de materials

Estudiants del màster d'Estudis Avançats en Arqueologia realitzen exercicis experimentals de producció de vidre, en l'assignatura Anàlisi de Materials Ceràmics, Metal·lúrgics i altres Materials Arqueològics, que imparetixen la Dra. Verònica Martínez i el Dr. Javier López-Cachero.

Abr07

Arqueologia i GIS

Alumnat del màster practica a l'Aula de Cartografia Digital amb la georeferenciació de cartografia històrica, en el marc de l'assignatura d'Arqueologia i GIS del màster, impartida per la Dra. Miriam Domínguez, del Departament de Geografia. L'assignatura s'inclou en la línia d'especialització de Digitalització en arqueologia.

Gen17

Mòlta de cereals a la UB

En el marc de l'assignatura d'Etnoarqueologia i Arqueologia Experimental, la Dra. Natàlia Alonso realitzà amb l'alumnat una classe pràctica de mòlta de cereals amb tècniques tradicionals. Es varen moldre diversos tipus de cerals amb diferents tècniques.

Abr10

S'inicien les  pràctiques de l'assignatura d'anàlisi d'espais arqueològics

Alumnes del màster d'Estudis Avançats d'Arqueologia @facultatgeografiahistoria @universitatdebarcelona realitzant pràctica de fotogrametria per obtenir models digitals 3D del jaciment del taller ceràmic al pati de la pròpia facultat amb el professor Josep Benseny. Es realitzaran exercicis sobre la gestió digital d'un jaciment arqueològic.

febrer28

Visita al Museu de la terrissa de Quart

El dia 28 de febrer, vàrem realitzar una visita al Museu de la Terrissa de Quart (Girona) per observar in situ els diferents processos i tècniques de producció ceràmica que ens permeti interpretar millor els resultats arqueomètrics. Vàrem poder veure el funcionament d'un forn ceràmic. La sortida es realitzà en el marc de l'assignatura Anàlisi de Materials Ceràmics, impartida per la Dra. Verònica Martínez i el Dr. Javier López-Cachero.

Gen15

Experimentació de marques de tall en aus

En el marc de les assignatures d'Etnoarqueologia i Arqueologia Experimental i Bioarquueologia, es dugué a terme un experiment sobre les marques de tall en ossos d'aus, fetes amb eines lítiques. Es proposa plantejar un exercici d'arqueologia experimental i alhora, detectar les evidències de processament d'aus per a l'extracció de carn i plomes.

L'alumnat demostrà una certa habilitat en el descanament.

<<  10 11 12 13 14 [1516  >>