febrer10

Etnoarqueologia de la Ceràmica

Jaume García Rosselló ha impartit una classe sobre les diferents propostes en l'estudi de la ceràmica des de l'etnoarqueologia. A partir de les serves recerques a la vall central Xilena, l'oasi de Siwa o la conca del Riu Volta a Ghana, ha reflexionat sobre les  orientacions dels estudis etnoarqueològics actuals: l'etnoarqueologia com a experimentació, l'etnparqueologia com a història i l'etnoarqueologia com a etnografia.

Gen30

Human settlement and Paleoecology of South Africa during MSA

Michael Toffolo, Junior Research Chair a la Bordeaux Montaigne Univ, impartirà la conferència el dimecres Dia 5 a les 12 ha l'aula 209 a la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (c / Montalegre 5): "Human settlement and paleoecology of South Africa during MSA ". Oberta a tots els assistents

Gen10

Classe pràctica a l'Aula d'Informàtica sobre Morfometria Geomètrica

Aquesta tarda, la Dra. Carme Rissech, de la Facultat de Bilogia, i el Dr. Lluís Lloveras, professor del nostre Departament, han realitzat una una classe pràctica a l'Aula d'Informàtica sobre Morfometria Geomètrica, una de les tècniques d'anàlisi de restes arqueològiques que més projecció té en la recerca actual. La sessió s'ha realitzat en el marc de l’assignatura “Anàlisis quantitatives, gestió i interpretació de dades en arqueologia", coordinada per Jaume Buxeda i Àfrica Pitarch.

febrer05

S'INICIA EL CURS PRÀCTIC A zooarqueologia

Avui han començat les pràctiques de zooarqueologia del màster, dins de l'assignatura de Bioarqueologia. Jordi Nadal imparteix la primera sessió sobre taxonomia i determinació dels ossos de mamífers.

Gen28

Arqueologia experimental en el jacimient de l'Esquerda

El passat 25 de gener, els alumnes de màster han realitzat una visita al jaciment de l’Esquerda (Roda de Ter) en l'assignatura d'Etnoarqueologia i Arqueologia Experimental. Hem realitzat una activitat de forja i s'ha discutit sobre les diferents experiències d'arqueologia experimental que des de fa anys, fa l'equip de l'Esquerda.
Volem agraïr a Maria Ocaña, a Albert Pratdesaba, a Oriol Amblàs e Imma Ollich, la seva rebuda i dedicació durant la visita.

Gen09

La gestió de dades arqueològiques urbanes al Servei d'Arqueologia de Barcelona

En al marc de l'assignatura "Anàlisis quantitatives, gestió i interpretació de dades en arqueologia", coordinada per Jaume Buxeda i Àfrica Pitarch, avui 8 de gener hem tingut el plaer de comptar amb la participació de la Carme Miró Alaix, Responsable del Pla Barcino de l'Ajuntament de Barcelona, que ens ha parlat sobre la gestió de dades arqueològiques urbanes al Servei d'Arqueologia de Barcelona.

<<  8 9 10 11 12 [1314 15 16 17  >>