Mar02

Dissenyem plegats el teu futur en l'arqueologia

Ja s'ha obert el termini de preinscripció al Màster d'Estudis Avançats en Arqueologia per al curs 2020-2021 de la Universitat de Barcelona.

- Primer període: del 10 de febrer al 18 d'abril de 2021

- Segon període: del 20 d'abril al 21 de juny de 2021

El màster d'Estudis Avançats en Arqueologia de la Universitat de Barcelona ofereix una formació avançada en l'avantguarda dels estudis arqueològics actuals, que us permetrà apropar-te a l'arqueologia des d'una perspectiva diferent, aprofitant els darrers avenços metodològics i científics de què es disposa avui dia per respondre a qüestions relacionades amb l'arqueologia. Es tracta, doncs, d'un màster altament pluridisciplinari i transversal, on, a més de les eines tradicionalment emprades als estudis arqueològics, es fan servir també tot un seguit de disciplines, mètodes i tècniques provinents d'altres camps com la geologia, la geografia, l'antropologia, la biologia, la química o la conservació. Aquesta línia de recerca és el que a escala internacional s'engloba sota el paraigua de l'arqueometria.

Amb aquest màster, es vol formar professionals de l'arqueologia tant dins de l'àmbit de la recerca com de la pràctica arqueològica', la gestió i la conservació del patrimoni arqueològic. Amb aquest màster també es pot accedir a la realització de la tesi doctorals. Per tal d'entendre més bé els esdeveniments del passat, és imprescindible conèixer bé totes les eines disponibles que ajuden a comprendre el registre arqueològic des de tots els vessants i aplicant-hi tots els mitjans disponibles. Cal recordar que l'arqueologia es vincula a un patrimoni històric que no només cal recuperar, sinó que també s'ha de preservar i interpretar en clau històrica.

El màster d'Estudis Avançats en Arqueologia té un equip docent altament qualificat, amb una dilatada experiència dins de la recerca arqueològica multidisciplinària, a escala nacional i internacional, i us anirà guiant en aquesta fase de formació avançada mitjançant tutories personalitzades.

El pla de formació inclou un itinerari comú, centrat en mètodes i teories que poden ser aplicades a qualsevol cronologia o temàtica de l'arqueologia, i un itinerari especialitzat, segons quins siguin els interessos de la recerca: bioarqueologia i paleoambient, arqueologia dels materials i processos tecnològics, i registre d'estructures i territori. L'objectiu és oferir una formació en recerca aplicada, en la qual cada estudiant aplica els coneixements adquirits a casos pràctics particulars.